Här kan du få hjälp och information

SPES – Riksorganisationen för suicidprevention och efterlevandes stöd. Tel: 08 – 34 58 73   www.spes.nu

Nationella hjälplinjen. Tel: 020 – 22 00 60 www.nationellahjalplinjen.a.se

Jourhavande präst. Tel: 112

Jourhavande medmänniska. Tel: 0771 – 900 800

Jourhavande kompis. Tel: 020 – 22 24 44

Jourhavande adoptionskompis. Tel: 020-64 54 30

BRIS. Tel: 0200-23 02 30

BRIS-föräldratelefon. Tel: 020- 786 786

HBT-jouren. Tel: 0771-66 67 68

Unga i sorg.  www.ungaisorg.se

NASP.  www.ki.se/suicid

Om Trust-programmet: http://studentservices.dadeschools.net/trust/curriculum.asp

Stiftelsen Tryggare Sverige: http://www.tryggaresverige.se/

Församlingar har ofta personal som kan hjälpa till med krisbearbetning. På vissa orter finns mobila psykiatriska team som kan vara till stöd. Många vårdcentraler har psykosocial personal som kan arbeta med relationer mellan individer, familjer och grupper.

En reaktion till “Här kan du få hjälp och information

 1. Fotograf Ola Lejonborn i Kalmar juli 21, 2012 — 3:52 e m

  Apropå att 1500 människor tar sitt liv i Sverige varje år:

  Tungt att meddela men systemet spiller över, och offrar de med speciella och udda egenskaper och utanförskapet i samhället växer hela tiden. I Västvärlden arbetar den lögnaktiga psykiatrin konstant med att förminska och osynliggöra sårbara människor, att sprida slavmoral i vita rockar som tidigare var svarta, ett tolkningsföreträde likväl som de gamla förverkade religionerna. Att implementera skuld och skam och dåligt självförtroende, ångest och mindervärde är psykiatrins huvuduppgift liksom att predika slavmoral till massorna. Att med läkemedelsmaffian i ryggen droga ner befolkningen och mata dem med ond bråd död i massmedia/ tidningar och TV och i filmindustrin är ett sätt att skrämma människor till lydnad och få dem att i rädsla acceptera vilken odräglig egen vardagsverklighet som helst. Det finns nämligen inga psykiska sjukdomar, bara artspecifika reaktioner och beteenden på social utsatthet som är ganska vanliga. Ofta flyktreaktioner till eller ifrån en längtan eller erfarenhet. Normalitet är en ren lögn och ett påhitt för att skapa ängslan, ångest och rädsla för utanförskap, vilket är grundfaktorn i psykiatrins herravälde. I västerlandet mördas alla heliga människor som är till för att föra mänskligheten framåt och man får ett statiskt sjukt samhälle byggt på lögnen. Det ekonomiska förtryckarsystemet borde istället göra alla till ekonomiskt oberoende, vilket skulle vända världen rätt och ge människor rätt perspektiv på ett gott liv och betona egenvärde och värdet av medmänniskor, djur och livet självt i stället för ägande och maktgalenskap. För den enda makt jag har är makten över mig själv. Det iskalla samhället av idag kalkylerar med dessa självmordstal som ofrånkomliga, klart önskvärda rent samhällsekonomiskt.
  Ytterst en ren samhällsvinst – i det ekonomiska systemets ögon. Att påstå någon annat är att ljuga.

  Från mig till Dig:
  Gör något roligt av livet. Det är Ditt alldeles eget. Det är till för att levas. Upplev själv hur livet vänder när allt fler kommer till insikt i hur enkelt allt är i grunden: att bara finnas till. Vara Nu och här.
  Ha fräckheten att orka leva vidare. Säkert retar det alltid någon. Prata med klarseende människor.
  Bejaka Din längtan jobba med Din smärta. Samla erfarenheter och lev ut din lust utan att skada någon annan eller dig själv. Människan känner lust och smärta. Våra grundenergier. De driver oss tillsammans genom livet. De två utgör tillsammans en sann bild av vår art. Det är mycket mer som förenar oss alla än som skiljer oss åt. En god natts sömn förlänger livet. Droger bränner tillslut ut Dej.
  Fyra Grundregler för livet; 1. Människor är människors glädje. 2. All makt vi har är makten över oss själva. 3. Allt jag äger har jag lånat av andra. 4. Det finns inga fickor i svepningen. Lämna planeten som Du själv vill finna den. Att klättra på ”apberget” ger ingen lycka bara ansvar/svindel, för ”ju högre apan kommer ju mer visar den rumpan”. Pengar och prylar äger dig lätt.
  Toltekernas visdom:” Var sann i ditt tal (så behöver jag aldrig fundera på vad jag sa till olika medmänniskor): ta ingenting personligt, (vad någon annan än säjer till mig har det egentligen ingenting med mig att göra): ta ingenting för givet (mycket i livet är missförstånd): gör alltid ditt bästa (misslyckas jag får jag försöka igen).” Det finns många goda människor i världen. Alla är inte lika jävliga. Livet är ändå i sig självt inte så långt som det kanske verkar just nu. Åren går fortare ju äldre man blir. En ångestknäckare: ”Det flög en fågel rakt genom berget, genom milafrusen sten, vingarna slog i graniten – ett förunderligt fenomen, så kom den ut över öppet vatten och nådde fram till ett skepp till slut, som hade sargats i många stormar innan ovädren ebbade ut. Lugnare vatten makligare sjö – och vid horisonten lycksalighetens ö”. Lev väl. En dag i taget. Min egen medicin under 59 år.Kram.

  MVH Ola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close